”Innostava” on Emmi Vesalalle Sitowisestä ensimmäisenä mieleen tuleva sana. Kuvassa Emmin kanssa Vesipalvelut-osaston apulaisoastopäällikkö Timo Nikulainen.

Työstään nauttivat ihmiset tekivät vaikutuksen diplomityöntekijään

1.10.2018

Helsinkiläinen Emmi Vesala on viittä vaille valmis vesi- ja ympäristötekniikan Maisteri Aalto -yliopistosta. Sitowisen NextGen -ohjelmaan osallistunut Emmi tuli Sitowiselle kirjoittamaan diplomityötään, mutta päätyi tekemään myös suunnittelijan työtä jo harjoitteluaikana. 

”Musta tulikin myös suunnittelija” 

Emmi aloitti Sitowisellä huhtikuussa diplomityöntekijänä. Näytettyään kyntensä hänet pyydettiin kuitenkin nopeasti mukaan suunnittelijaksi vaihteleviin asiakasprojekteihin. Monipuoliset tehtävät ovat jo muutamassa kuukaudessa tarjonneet uransa alkuvaiheessa olevalla Emmille vesi- ja ympäristötekniikan näköalapaikan.

”Alun perin mun piti tehdä täällä ”vain” diplomityötä, mutta se, että olen päässyt muihinkin projekteihin suunnittelemaan, rikasti kokemustani suuresti. Täällä olen hahmottanut millaista on työskennellä konsulttina. Asiakkaan tarpeet ovat tämän työn keskiössä, mikä tekee oman ajankäytön suunnittelusta ja päätöksentekokyvystä olennaisia taitoja. On ollut myös mielenkiintoista hahmottaa miten omien projektieni eteneminen vaikuttaa koko tiimimme työhön ja asiakkaalle esiteltävään lopputulokseen.”  

Emmin diplomityö rakentaa ympäristöystävällisempää kaupunkia

Emmin diplomityö käsittelee Vantaan kaupungin puistokohteen hulevesien hallintaa, ja se on osa Smart & Clean -yhteistyöhanketta. Monialaisessa hankkeessa on Sitowisen ja Vantaan lisäksi mukana myös muita kaupunkeja, yliopistoja, yrityksiä ja valtakunnallisia vaikuttajia. Smart & Clean -hankkeen kautta Emmi on päässyt verkostoitumaan laajasti alan eri toimijoiden kanssa sekä osallistumaan mielenkiintoisiin keskusteluihin. 

Diplomi- ja suunnittelutyön lisäksi Emmi on osallistunut myös NextGen -ohjelman verkostoitumis- ja koulutustilaisuuksiin, joiden tavoitteena on tukea nuorten osaajien ammatillista kasvua. 

”Yllätyin koko harjoitteluohjelman annista todella positiivisesti. Olen ollut myös muualla harjoittelijana, mutta tämä on ensimmäinen paikka, jossa minulle on tarjottu koulutus- ja verkostoitumismahdollisuuksia. Esimerkiksi meille pidetty esiintymisvalmennus oli tosi hyödyllinen.”
Emmi Vesala

”Ihmiset oikeesti tykkää töistään täällä”

Sitowise pitää Emmin mukaan työntekijöistään hyvää huoltaa. Kyttäämisen sijaan työnantajan ja työntekijöiden välillä vallitsee vahva luottamuksen ilmapiiri. 

”Täällä välitetään porukan hyvinvoinnista ja kohdellaan toisia reilulla tavalla. Kukaan ei kyylää selän takana mitä teen, vaan luotetaan siihen, että teen työni hyvin. On myös mukavaa, että voin tehdä etätöitä silloin, kun diplomityössä on täydellistä keskittymistä vaativa kirjoitusvaihe päällä.” 

Vesipalveluiden porukka otti Emmin ensimmäisestä päivästä alkaen osaksi iloista yhteisöään. Takana on jo yhteisiä illanviettoja ja muita vapaa-ajan aktiviteetteja. Kollegoiden korkea motivaatio omaa työtään kohtaan on tehnyt Emmiin suuren vaikutuksen. 

”Mun mielestä täällä ei ole sellaista peruspuurtamista. Ihmiset oikeasti tykkäävät täällä omista töistään ja ovat myös kiinnostuneita muiden projekteista. Se johtuu varmasti siitä, että projektit ovat vaihtelevia eikä niihin ehdi tylsistymään. Jos jollekin tulee töidensä kanssa joku pulma, sitä ratkotaan porukalla avokonttorissa tai vaikka
kahvitauolla. ” 

Vesipalvelut -tiimin asiantuntijoiden motivoituneisuus ja inspiroiva ote työhön onkin vahvistanut Emmin tulevaisuuden tavoitteita. Hän toivoo jatkavansa diplomityön valmistuttua Sitowisellä. 

”Kaiken täällä näkemäni ja kokemani yhdistelmä houkuttelee jatkamaan omaa uraani Sitowisellä. Meillä on superkiva porukka. Suosittelen opiskelukavereilleni, että hekin hakevat mukaan NextGeniin ensi vuonna tai laittavat tänne vaikka avoimen hakemuksen.”