Espoon Niittykummun uuden metroaseman, kauppakeskuksen ja koko kaupungin uutena tunnuksena kohoaa 24 kerrosta ja 95 metriä korkea Niittyhuippu.

Niittyhuipun rakennesuunnitteluun oman mausteensa toi kaiken tekemisen yhteensovittaminen alla kulkevan metrotunnellin sekä metroaseman rakentamisen kanssa. Haastetta peliin lisäsi rakennuksen osittainen sijainti metroradan huoltotunnelin päällä.  Lisäksi tuulivaikutusten FEM-analyysissä tuli huolella ottaa huomioon tuulen vaikutus Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen korkean rakennuksen kokonaisstabiliteettiin, kantavien rakenteiden mitoitukseen ja julkisivuihin.

 

24 kerrosta ja kaksi kellarikerrosta

200 asuntoa

Poikkeuksellisen korkea rakennesuunnittelun vaativuusluokka

Seuraamusluokka CC3 ja toteutusluokka 3

Kohteen kokonaislaajuus 14.237 brm²

Talon julkisivu koostuu "sandwich-elementeistä", joiden pystysaumat on häivytetty pystyaiheisen kohokuvion avulla. Elementtijaon näkymättömyys antaa rakennuksen julkisivulle yhtenäisen ja tyylikkään ulkonäön.

Niittyhuipun rakennesuunnittelussa kiinnitettiin myös erityistä huomiota julkisivujen huoltoon. Elementtien ulkokuorien suunnittelukäyttöiäksi valittiin 100 vuotta ja saumaus tehtiin niin sanottuna tuplasaumauksena. Huoltoa helpottamaan rakennukseen suunniteltiin ympäri kiertävä huoltokelkka.